Barn hjälper barn!

Barn hjälper Barn

2011 var det premiär för insamlingen Barn hjälper Barn till förmån för behövande i Göteborgsregionen. Insamlingen blev väldigt uppskattad, både av mässans besökare och inte minst av mottagarna.

 

De flesta svenska barn har kläder och leksaker i överflöd, men det finns barn och familjer som av olika anledningar inte har det lika bra.

Därför ordnar Baby & Barn en insamling på mässan där besökare och utställare kan skänka saker som sedan vidarebefordras direkt. Mottagarna är till exempel Kvinnojouren, kyrkor och andra institutioner där utsatta barn befinner sig.

– Det som skänks ska vara bra saker som är hela och rena och passar barn upp till omkring sex år. Insamlingen sker i år vid ingången till B-hallen där vi har en bemannad barnvagnsparkering. Vår personal tar emot gåvorna och ser till att de kommer vidare, säger mässansvarig Anna Jarnö.

I år sker distributionen av alla insamlade saker i samarbete med Räddningsmissionen i Göteborg, vars verksamhet Solrosen även fick ta emot 2011 års prispengar av Barnens Vän-vinnaren Eva Funck. I Solrosen arbetar Räddningsmissionen med barn och tonåringar som har en förälder eller en annan familjemedlem i fängelse. De är även verksamma i Bergsjön bland flyktingbarn som väntar på asyl, där de bl a ser till att barnen får träffa andra i samma situation. De får hjälp och stöd och slipper för en stund ta det vuxenansvar som ofta faller på barn i en flyktingfamilj i det nya landet. Barnen får känna att de inte är ensamma i sin väntan och osäkerhet.

Ta tillfället i akt att sortera ut och skänka bättre begagnade barnkläder och leksaker som ni inte längre behöver. Låt gärna barnen vara delaktiga – grundtanken i denna insamling är att Barn hjälper barn! Och vi garanterar er att sakerna kommer till stor nytta och glädje. Tack för ert engagemang!

Texten lånad ifrån www. babybarn.se där du hittar all information om Baby&barn mässan 2012 som är i Göteborg 2-4mars.

Självklart har vi en hel hög med kläder som skall skänkas och barnen är i full fart med att rensa ut och ge bort det som de inte längre leker med.

Barn hjälper barn är  något som vi gärna stödjer och har du vägarna förbi mässan till helgen så glöm inte att ta med urväxta kläder och leksaker för att glädja någon annat litet barn i vårt land.

När vi flyttade ifrån vårt hus 2010 till vår lägenhet så kom vi i kontakt med en familj som precis som vi hade tre småbarn och ny lägenhet.

Skillnaden var bara den att de levde gömda och sov på mattor och vad passade inte bättre än att de fick alla möbler i barnensrum plus leksaker och kläder, barnvagn och annat smått och gott som barnen växt ur.

De visste inte hur de skulle tacka oss och tårarna rann av glädje.  Det kändes så skönt att sakerna kom till användning och att det uppskattades så, för vi hade bara lagt de i förådet och glömt vad som låg i lådorna efter barnen.

Så nu ser vi till att inte lägga  saker på hög utan låta någon annan glädjas av det barnen växt ifrån.

Gör det du med!

 

Annonser

2 comments on “Barn hjälper barn!

  1. Mia: ibland faller pusselbitarna på plats 🙂 Man gör vad man kan och ibland lite till. Tack . Visst är iden underbar att samla in ifrån barn till barn. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s