Två olika världar!

Vaknade till en ny vecka med en känsla av att helgens sköna vår väder skulle bli svårslaget. När himmlen är så här röd så brukar det falla snö och det hade det ju lovat på vädernyheterna,  så varför skulle de ha fel?

Morgonen började kyligt men med vår i luften så vi begav oss ut och lämnade dottern i skolan, sedan blev det en promenad genom Göteborg där vårt mål var Universeum.

Snön började falla lagom tills vi befann oss i regnskogen och där hade jag gärna stannat hela dagen.

Vad är ett grått  och snöblaskigt Göteborg mot en varm och grönskande regnskog?

Samma stad men två helt olika världar!

Vi fortsatte dagen med en rundtur på Universeum och såg alltifrån fiskar till ormar och otäckast var nog denna Svarta Änkan som levde flott i sitt nät.

När vi bodde i Dubai fick vi skaka skorna innan vi satte fötterna i dem för att vara säkra på att det inte fanns några objudna gäster i skorna. Denna Svarta Änka får gärna stanna kvar i sina egna lyxiga guldskor.

När vi skulle hämta dottern ifrån skolan igen var det bara att bege sig ut i snöovädret och det gillades inte alls av sönerna som visade det med denna buttra min.

Eftermiddagen tillbringades hemma då snöandet övergått i iskallt regn och vi som precis blivit bättre gällande förkylningar och hosta vill gärna förbli friska.

Nu väntar en tisdag med nya utmaningar. Ha en fin tisdag därute.

Annonser

2 comments on “Två olika världar!

  1. Marie: Visst är det skönt att gå i värmen och drömma sig bort bland apor och tropisk djungel . Ibland behöver man inte åka så långt för att få njuta av en annan värld. 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s