En krona lappen.

I torsdags när vi hämtade dottern ifrån skolan gick vi förbi en massa färgglada Post it lappar i Nordstan som direkt fångade barnens intresse.

När vi tog oss en närmare titt ,så kunde vi läsa enkrona=en lapp=ett barn!

Minstingen som alltid går omkring med växelpengar ropade direkt att han hade en krona och undrade vad han skulle göra med den.

Barnen såg rätt snabbt en insamlingsbössa och högar med Post it lappar och gick fram till killarna som stod bakom disken allt låg på.

Barnen fick lägga varsin krona i bössan och välja färg på lapparna vilket de gjorde med stor omsorg.

 Sedan fick de måla om de ville på lapparna och det tackar de aldrig nej till.

Sedan var det bara att sätta upp lapparna på väggarna.

Dottern överraskade mig genom att skriva så fint på sin lapp.

Jag önskar ni ska må bra.

Det är ju precis det som man vill att alla barn skall få göra .

Vad var det för syfte med en krona =en lapp=ett barn?

En krona lappen är en manifestation till förmån för barn som lever i risk- och missbrukarmiljö.

Om EN KRONA LAPPEN

Vi som driver det här projektet heter Daniel, Hanna, Linnea och Olof. Vi läser alla fyra på Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke. Där går vi en utbildning som heter projektbildaren som ägs och drivs av nykterhetsrörelsen.

Vi har länge känt till att det är många som lever i svåra miljöer och vi känner själva många som är barn till missbrukare. Och när vi fick uppgiften i utbildningen att starta och genomföra ett projekt så kom någon med idén att göra en manifestation för alla barn till risk- och missbrukare. Vi ville på ett tydligt sätt visa på hur många de faktiskt är. Detta ledde tillslut till detta projekt. Nu genomför vi detta i samarbete med de glömda barnen som också jobbar för att uppmärksamma och ge hjälp och stöd till barn som har det jobbigt.

Text: www.enkronalappen.se

Jag tycker att detta var en förträfflig ide och de färglada Post it lapparna fångade mångas uppmärksamhet och vem har inte åtminstonde 1 krona i fickan att skänka till en god sak.

Många bäckar små….

Nu hoppas jag att de fick in en bra slant och att detta sprider sig vidare för det är barnen som är vår framtid och dem skall vi ta hand om och precis som dottern skrev : önskar ni skall må bra , svårare är det inte att förklara, men betydligt svårare att genomföra i dagens samhälle.

Att barnen får vara delaktiga i olika projekt och att vi pratar om vad det handlar om , för barnen har tusen frågor och sedan ytterligare tusen följd frågor är en viktig del av vår vardag och att göra som i torsdags med enlapp=enkrona=ettbarn gjorde det väldigt lättförståeligt vilket gjorde att barnen blev engagerade och tog till sig informationen. Mycket lyckat!

Några slantar till denna guldklädda man som stod staty i Nordstan blev det också för de gillade att han stod stilla och att de trodde att han var väldigt varm under allt guld.

 

 

 

Annonser

8 comments on “En krona lappen.

    • Ja, det skrev jag om. Vi har sprungit på en del insamlingar som engagerat barnen och mig på senaste och det känns så bra att få vara med på ett hörn när det gäller att förändra för utsatta barn över hela vår värld. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s