Inspiration i dagarna två på Bloggforum 2012.

I söndags var det min dag med stort D.

Att bara vara, umgås och lyssna  till inspirerande föredrag om bloggande ,företagande och framgång hos unga entreprenörer var så härligt.

Att få sällskap av Fina Frun var lika inspirerande det och hur vår dag/kväll var på Bloggforum ger hon en alldeles förträflig beskrivning av här .

Bild lånad ifrån Fina Frun

Tack  Fina Frun för trevligt sällskap denna egoboostade söndag.

Bild lånad ifrån Fina Frun.

Clara Lidström,  Monika Ahlberg Annakarin NybergFrida Ramstedt,

 Karin Adelsköld , Elin Nyström

Fantastiska personer med sprudlande personligheter bjöd gårdagen på.

Jag drog mig hemåt  lite innan 23.00 (tror jag) timmarna rusade iväg i gott sällskap , när tröttheten slog till och jag fick inte ner en tugga av efterätten som såg så god ut. Då kan ni förstå att jag var trött när jag lämnade den orörd.

Väl hemma så stöp jag i säng och vaknade pigg och nyfiken på vad måndagen skulle ge för inspiration med ett fullspäckat schema av föreläsare inom matområdet .

Morgonen började med en föreläsning av grundaren/ägaren till NK American Bakery

och Egg and Milk, Anna Schärlin som bjöd på underbart goda cupcakes, medan hon pratade om att driva bagerier och vilka visioner hon har.

da Matteos grundare Matts Johansson bjöd på gott kaffe och berättade om sin verksamhet och om de nya kaffe trenderna. Att brygga direkt till kund i koppen är det senaste som börjar sprida sig på cafeer och restauranger. Kul.

 Detta läckra kakfat bjöds vi på av Clarions Post chefskonditor, Patrik Fredriksson som även är med i kocklandslaget.

Han berättade om sin bakgrund och om hur de tävlar och bedöms i tävlingar med kocklandslaget. Intressant.

Jessica Frej  ifrån Mästerkoocken 2011 och Maria Blohm  ifrån Kungsörnens Bakademin, sammarbetar med att ta fram riktigt goda glutenfria bröd och att sedan skriva en bok med recepten.

Dessa tjejer verkligen glödde av passion för sitt projekt och det var så härligt att höra.

Vi fick smaka på kavrig som var riktigt god och mjuk i konsistensen. Bra jobbat!

Elin Vigre Steineck, brandmasnager Kronjäst/Jästbolaget berättade om och gav smakprov på surdegsbröd bakade på Kronjästbagarnes färdigpacketerade surdeg som jäser i 2 timmar istället för 5 dagar.

Efter det var det dags för lunch på Familjen en spännande inredd restaurang med god mat. Idag serverades vi havets Wallenbergare på tork och lax , potastismos med krispigt grönt till blandat med räkor och makrill. Så gott!

Familjen bjöd inte bara på mat utan även en massa läckra inrednings detaljer.

Efter lunchen stannade matbloggarna kvar på restaurangen och fick lyssna på Göteborg & Co som presenterade ”Göteborg Sveriges Mathuvudstad 2012.”

Vi fick även lyssna på restaurang folket som var förundrande över hur stort det blivit med bloggar och twitter osv…

Förr frågade folk kocken om restaurangen i andra städer , men nu lägger  man bara ut frågan  på olika forum och får mängder med svar.

En mycket smakrik  mingeltallrik bjöds vi på med närodlade produkter. Kul att de uppmärksammas och serveras mer och mer på restauranger.

Efter Lunchen lyssnade vi på vinnaren av Sveriges Mästerkock, Louise Johansson som berättade om livet före och efter vinsten .

Mycket inspirerande att lyssna på och tack för signerad kokbok , Taste by Louise, som kommer användas flitigt här hemma.

Jimmy Lappalainen köksmästaren på Clarion Post pratade om hur hans karriär  tagit honom till detta projekt med nyöppnad restaurang på hotellet. Han berättade också om sammarbetet med Marcus Samuelsson när det gäller matkonceptet och att tänka Out of the box.

En liten glasspause med ekologisk glass ifrån Lejonet och Björnen hann vi med innan avslutningen och chokladprovningen med ägaren till Flickorna Kanold, Jeanna Kanold.

Bild lånad ifrån Tastebylouise.

Chokladprovning en gudagod avslutning på dessa två dagar med Bloggforum i Göteborg.

Tusen tack till alla som var med och arrangerade och föreläste för oss alla.

Tack Milk och trendenser för denna gång.

Som ni ser så var det två dagar av ren inspiration och och för många väcktes tankarna på att ta sin blogg ett steg längre och med tiden tjäna pengar på bloggandet .

För mig var det fantastiskt att lyssna på alla föreläsare som brann så för sin grej och det inspirerade mig att skapa och ta tag i drömmar som verkligen kan bli sanna bara man vågar göra misstag och resa sig igen och se målet framför sig i horisonten.

Annonser

3 comments on “Inspiration i dagarna två på Bloggforum 2012.

    • Ja vi åt ifrån morgon till kväll 🙂 fantastiskt goda sötsaker och bröd alla bjöd på. Så inspirerad att själv sätta händerna I något nytt . Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s