Borta bra men hemma bäst!

För ett par veckor sedan satt jag och maken och planerade för en semester resa över denna långhelg som precis passerat.   Vi kom aldrig till mer än planeringsstadiet och nu så här i efterhand så är jag glad att vi inte åkte iväg för denna söndag blev en dag utöver det vanliga på hemma plan.

Göteborgs Hamnfestival bjöd söndagen på och ifrån kl 10.00 till 19.30 var vi ute och gick ombord på fler båtar än jag gjort under hela mitt liv.

Göteborg är en hamnstad som levde upp denna dag och vilken kraft det finns till att locka ut folk på äventyr längst älven.

Vi tog älvsnabben över älven och såg så många olika båtar längst kajerna och denna dag var båtarna öppna för allmänheten och vi såg allt ifrån Olje fartyg till Paddan båtar och flera fina äldre skepp som visade upp sig från sin bästa sida med hissade segel och polerade däck.

Väl över på andra sidan älven blev det ett besök till frisören för killarna och sedan lunch på Jensen’s Bøfhus där vi blev serverade en saftig biff  med tillbehör.

New York Strip Steak

Äkta köttälskare väljer Strip Steak. Köttet kommer från amerikanska nötkreatur som fått äta sig mätta på majs och saftigt, frodigt gräs. Detta ger köttet en fantastisk, kraftfull smak som förstärks av biffens fina fettmarmorering och fettkant. Strip Steaken är fantastiskt mör och många köttentusiaster kallar den, inte helt osökt, för världens bästa köttbit. Text: http://www.jensens.se/meny.htm?catid=44

Efter lunchen tog vi älvsnabben tillbaka hem för att fortsätta att stiga ombord på båtar och njuta av denna dag och den underbara sommarsolen .

Barnen fick prova på olika experiment som hade med vatten och hav att göra och att leka med vatten är alltid en favorit och kan uppehålla barnen i timmar.

Fiskedamm med lakrits och hallonbåtar tyckte barnen om en söndag i solen. Greenpeace anhängare var utklädda till olika fiskar och informerade om deras engagemang för havet,  naturen och miljön. Barnen gillade deras dräkter och tyckte vi skulle ha sådana hemma. Kanske skulle bosätta sig direkt i älven i så fall.

Barnens favorit båtar var de i från Sveriges Försvarsmakt och som visades upp av Hemvärnet.

Nöjda barn som tittde på båtar i timmar.

Mycket vatten gick det åt under dagen och godaste vattnet vi drack idag kom ifrån  Forsviks Vättern Vatten. Så god törstsläckare i värmen.

Vi fick även smaka på rökta räkor för första gången och jag hoppas att det inte var den sista för de var så otroligt goda att jag gärna äter fler.

Att sitta på kajen och njuta denna dag var som medicin för själen.

Det jag uppskattade mest under dagen var att gå ombord på Ostinfdiefararen Götheborg för en guidad tur på detta vackra skepp.

Guider i tidsenliga kläder berättade historian om skeppet och hur föregångaren gick på grund utanför Älvsborgsbron och den guidade turen fängslade även barnen som lyssnade mycket noga och minstingen reagerade på att det på detta skepp fanns 3 toaletter och 1 dusch. Ja man slutar aldrig förvånas över  vad barnen tar till sig i olika situationer.

Efter denna tur på Ostindiefararen Götheborg var dagens festligheter över och vi gick hemåt för lite lek på gården med grannbarnen.

När vi väl var hemma så åt vi kvällsmaten på balkongen och det var så underbart att sitta ute vid kl  20.00 och det fortfarande var varmt. Kvällsmaten var inspirerad av dagens besök på båtarna och barnen åt med stor förtjusning.

En ätbar kopia av Ostindiefaren Götheborg.

Barnen somnade snabbt när de kom i säng och jag varvade ner med en god bok på balkongen och njöt av lugnet och av att vi hade haft  en så underbar dag på hemmaplan. Borta bra men hemma bäst!

 Önskar er alla en skön start på veckan .

Annonser

8 comments on “Borta bra men hemma bäst!

    • Det var verkligen en folkfest och det vill jag ha mer av. Skönt att sonen din är på benen igen och ni får ta och komma när Ostindiefararen seglar iväg( till Frankrike i juli ) för då brukar de bli lite festligheter. Kram

    • Jo, visst var det så. Att vi bjöds på sommarvärme gjorde ju det hela så mycket bättre.
      Rökta räkor, vill ha mer…men var köper jag det? Blir att ta reda på. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s