Fiskelycka.

Söndag och en riktig slappedag på hemmaplan med balkonghäng och lunch hos svärmor med oförskämt god mat som alltid.

20130721-193457.jpg

20130721-193527.jpg

Sebastian fick ett paket i förskott och var glad över att få fira sin kommande 7 årsdag även idag.

20130721-194417.jpg

Nya sportkläder gömde sig i paketet och kommer bli väl använda inför höstens Kampsports aktiviteter.

Resten av söndagen spenderade vi på bryggan med att pröva Fiskelyckan .

20130721-194729.jpg

20130721-194809.jpg

Bottennapp resulterade i en stor pinne full av musslor så lite Fiskelycka bjöd timmarna på bryggan på i form av havsdjur.

20130721-195536.jpg

20130721-195557.jpg

När jag inte prövade fiskelyckan så redde jag ut fiskelinor tills ögonen såg i kors.

20130721-195800.jpg

Minstingen fiskade skräp på bryggan och passade på att städa upp efter andra som tror att det bara är att äta och lämna kvar förpackningar.

20130721-200013.jpg

20130721-200049.jpg

Vinka till Nicke på Danmarksfärjan och se Tysklandsfärjan vända rakt framför oss hann vi också med.

20130721-200239.jpg

En manet fick vi nästan på kroken .

20130721-200329.jpg

Fast när killarna fick varandra på kroken var Fiskelyckan total och det var definitivt läge att gå hemåt medan killarna var på glatt humör.

20130721-200757.jpg

Ibland behövs inte så mycket för att glädja barnen .

Nu väntar en ny vecka med nya sommar utmaningar för stora som små och vi ser fram emot ett härligt sommarlovsväder.

20130721-201418.jpg

Laxgrattäng på balkongen klockan 22.00 är riktigt god nattamat som avslutning på denna sommar söndagen på bryggan.

20130721-220848.jpg

Advertisements

12 comments on “Fiskelycka.

    • Det är Zereskh Polo 🙂

      Ris täckt med berberisbär , stektlök och saffran. Super gott!

      Antal portioner: 4
      Ingredienser
      1 pkt saffran, 0.5 g
      2 msk kokt vatten
      1 st kyckling, hel
      1 st gul lök, delad
      Salt, efter smak
      Peppar, efter smak
      4 dl ris
      50 g smör
      3 msk berberisbär
      Gör så här
      Häll saffran i 2 matskedar kokt vatten och låt stå i minst 1 timma innan användning.
      Koka kycklingen i 25 minuter med lök, salt och peppar.
      Koka ris enligt förpackningens instruktioner.
      Smält 50 gram smör.
      Blanda 1 dl färdigkokt ris med saffran, berberisbär och smält smör.
      Lägg det färdigkokta riset på ett stort fat.
      Dela den kokta kycklingen och lägg på riset.
      Dekorera med saffransriset med berberisbären på toppen.

      Absolut en persiskmaträtt värt att prova på 🙂

      Kram

    • Ja, hade det varit jag som skrev ut böterna så hade jag haft Money 😉
      Här längst kajen finns soptunna efter soptunna så långt ögat när men ändå går Guab killarna med sina plockningar och svarta sopsäckar och gör rent morgon efter morgon!

    • Tack , tunikan är av märket soyaconcept . Köpt förra sommaren och är en favorit 🙂
      Tyvärr krokade minstingen mig i tunikan så det blev en lång repa 😦
      De fångar visst allt utan fisk 😉
      Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s