Mariettes tre små kockar som rockar lucka 16.

image

Jul hjärtan med smak av kanel.

Det här använde vi:

75 g Smör
1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
2 krm salt
25 g jäst
2 1⁄2 dl mjölk

Fyllning:
50 g Smör
2 msk strösocker
1 msk kanel

image

Garnering:
1 st uppvispat ägg
pärlsocker

Så här gjorde vi:

Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke.
Tillsätt 7 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar.
Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen.
Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig.
Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.

Sätt ugnen på 225-250°.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25×50 cm.

Tryck ut hjärtan med pepparkaksformer.

Bred ut smöret på hälften av degen /hjärtformerna ( alla pepparkaksformer går att använda)
Strö över socker och kanel.

image

Ta de andra hjärtformerna och lägg över de med fyllning och sätt i två tandpetare så bullarna håller formen.

image

Jäs bullarna under bakduk ca 30 min.

Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

image

Kanelbullar är alltid gott på utflykt eller att fika med dopp.
En bulle passar årets alla dagar och aktiviteter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s