Mariettes tre små kockar som rockar lucka 17.

image

        GYLLENE SAFFRANSBISCOTTI

Det här använde vi.

75g mandlar
75g pistachnötter
75 g rumsvarmt Smör
3 dl strösocker
3 st ägg
1 pkt saffran
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Så här gjorde vi:

Sätt ugnen på 200°C.
Hacka mandel och pistachnötter grovt.
Rör smör, socker och saffran poröst med elvispens vispar.
Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten.
Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre.
Tag upp degen på mjölad köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Ta ut plåten.
Sänk värmen till 120°C.
Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar.
Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

image

Annonser

One comment on “Mariettes tre små kockar som rockar lucka 17.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s