009. Mustig Porter gryta #sparkibaken365

Jag roar mig vid spisen idag och kokar en Mustig Porter sjömamsbiff gryta till maken och mig att njuta av i kväll.

image

Mustig Porter sjömansbiff gryta.

4 portioner.

Detta behöver du:

500 g innanlår
10 potatisar
4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
salt
vitpeppar
1 tsk timjan
2 dl vatten
1 Köttbuljong tärning
1 flaska mörkt öl (33 cl)

Så här tillagar du rätten:

Putsa köttet och skär i skivor, som plattas ut lite.
Skala potatis och lök.
Skiva löken tunt
Skär potatisen i tjocka skivor.
Bryn löken i lite matfett i en stekpanna. Ta upp löken lägg på en tallrik.
Bryn sedan köttskivorna på båda sidorna i resten av matfettet.
Krydda med salt och nymalen vitpeppar.
Varva sedan potatis, lök och kött i en gryta.
Krydda mellan varven med salt, peppar och timjan.
Häll på öl, vatten och lägg i buljongtärningen.
Låt puttra under lock ca 45 minuter eller tills köttet känns mört.
Servera direkt ur grytan.

Smaklig måltid.

En varm gryta som sprider ljuvlig doft är alltid god att servera och mättar gott.

Räcker gott till en ordentlig lunchlåda.

En riktig #sparkibaken365 måbra och gör något du blir glad över varje dag gryta.
Värmer gott , både kropp och själ.

Advertisements

6 comments on “009. Mustig Porter gryta #sparkibaken365

  1. Gud så länge sen jag åt sjömansbiff !!!….mums va gott!………här har det snöat idag…och vi har fått lite vitt på marken….bra tycker jag som vill ha riktig vinter……..våren kommer ändå ;)))………..trevlig helg!
    Kramis bia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s