029. Firar in dagen #sparkibaken365

20140129-075324.jpg

Kalasdröm rulltårta.

Det här använde vi:

6 äggvitor
3 dl socker
3 1/2 dl riven kokos
3 msk kakao
4 msk potatismjöl
Lite florsocker
50 g Smält 70 % mörk choklad

Fyllning
2dl vispgrädde
1 burk Kesella hallon
250 g hallon (färska eller frysta)

Så här gjorde vi:

Sätt ugnen på 175ºC.

Rosta 2 1/2 dl av kokosen i en stekpanna under omrörning. Ta från värmen.
Vispa äggvitorna med 1 dl av sockret till en maräng.
När marängen är fast och glansig så häll i resten av sockret och vispa ytterligare 2 minuter.
Blanda rostad kokos, kakao och potatismjöl.
Vänd ner blandningen i marängen.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Bred ut smeten till en rektangel, ca 30 x 40 cm.
Strö över resten av kokosen.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Marängen ska inte bli för torr.
Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper.
Dra av papperet från bottnen och låt den svalna.

Fyllning:

Vispa grädden fast.
Blanda i Kesella hallon i grädden.
Bred ut blandningen över marängbottnen.
Sprid ut hallonen. Frysta hallon får hjärna vara lite halvfrysta så de håller formen.
Rulla till en fast rulle med hjälp av papperet.
Se till att skarven hamnar nedåt så håller rullen ihop.

Smält 50g 70 % mörk choklad i mikron och ringla över rulltårtan.

Ställ rulltårtan i kylen en stund innan servering.

Vid servering : pudra över florsocker och skär upp i bitar.

20140129-081025.jpg

En läckerbit svår att inte hugga in på !

Choklad , maräng och hallon …. Mums.

En riktig kalasdröm rulltårta.

Är det födelsedag så slår vi på stort #sparkibaken365 ifrån morgon till kväll.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s