The power of passion!

Wow, det blev en kväll av passion i alla dess bemärkelser när 4goodnetwork ordnade ytterligare ett fantastiskt event i Göteborg.

20140219-083345.jpg

Louise Hoffsten
Louise Hoffsten behöver kanske ingen närmare presentation – hon är ju en av Sveriges mest älskade artister! Och ja, hon är fortfarande blond, pratar fortfarande samma breda östgötska och skrattar fortfarande på samma smittande sätt – ett fniss som blir till ett stort garv som klyver ansiktet och förvandlar ögonen till glittrande springor. Jo, hon har varit med om motgångar, drabbats av MS och kommit tillbaka. Växt och utvecklats. Drivits framåt av mod och passion. Under kvällen berättar hon för oss om varför den bästa platsen att gräva efter guld är marken där vi står, om bluesen i våra liv, och om varför vi ska återvinna det vi slängt bort. Vi beundrar hennes styrka och längtar efter att få höra hennes musik och vishet!

Marika Carlsson
Hon är grym Marika Carlsson! Hon utsågs till årets kvinnliga komiker 2006 och 2012 på svenska Stand up galan. Ni har sett henne i program som Parlamentet, Roast på Berns & Robins och kanske lyssnat till hennes omtalade sommarprat i P1. Ja, Marika sprudlar av energi, både på och av scen. Hon är en person man blir glad av att bara titta på och den egenskapen i kombination med vassa och eftertänksamma skämt gör henne till en av landets bästa komiker. 2010 drog hon ut med den kritikerrosade föreställningen “En negers uppväxt” och har efter succén fortsatt turnera Sverige runt med den. Föreställningen blev JK-anmäld på grund av sin provocerande titel och Marika fick debattera och försvara sitt namnval i “Kvällsöppet med Ekdal”. Hennes historia handlar om viljan att föra fram ett budskap, även om det skaver. Om modet att stå upp för sig själv och för en idé driver Marika framåt. Den handlar om att bekämpa attityder, fördomar och rasism – med humor. Marika är tuff, briljant och rolig – We like!

Sebastien Boudet
Han är den franske bagaren som fick Sverige att äta surdeg. Han kan prata om det perfekta mjölet i timmar och missionerar engagerat till mera brödbak i sin populära blogg Brödpassion. Det finns ingenting som stoppar honom när det gäller hans stora kärlek – bröd! Ja, du bara måste träffa mästerbagaren och konditorn Sébastien Boudet, surdegens beskyddare och tappre vapenriddare, mannen som kom från Frankrike och fullkomligt revolutionerade vår bröd- och cafékultur. Surdeg, macarons, äkta råvaror, långsamt bakande… Med Sébastien kom ett nytt sätt att baka och att se på bröd i Sverige. Att baka bröd varje dag med samma passion är hans mål och han upphör aldrig att undervisa andra i konsten att aldrig kompromissa med bak eller mathållning, vare sig det är som Sommarpratare i P1, på mässor, kurser eller som föreläsare. För två år sedan sålde han det populära kaféet La Petit France på Kungsholmen. Nu är han aktuell som en av jurymedlemmarna i Kanal 5-satsningen Dessertmästarna där yrkeskonditorer tävlar mot varandra och med konceptrestaurangen Broms, som öppnade i somras. Här bakas det 200 kilo bröd per dag – och mer ska det bli. Finns det ens tid över? Joo, då skriver han på uppföljaren till boken ”Den franske bagaren” (2012) som även getts ut i USA och skissar på nya idéer… Well, with Sébastien there’s just no limit for what passion can do!

Caroline Larsson

”Fear Less – Live More” Caroline Larssons motto påminner henne varje dag om hur hon vill leva livet. Japp, det är ett coolt motto. Men innebörden får en vidare betydelse när vi får reda på hur Caroline, den unga och lovande golfstjärnan en dag bestämmer sig för att undersöka sitt onda knä. Hon har märkt hur det liksom inte är sig likt och det gör ont. Man upptäcker cancer. Och det är bråttom att stoppa den. Caroline, som står precis i början av en fantastisk golfkarriär ställs inför det livsavgörande valet att amputera sitt ben, strax ovanför knäet. Hon väljer att göra det. När hon opereras är hon 22 år, hon har golfat sen 8-årsåldern och sporten är en stor del av hennes liv och identifikation. Är det kört? Nej, hon bestämmer sig för att komma tillbaka. Den här berättelsen handlar om Carolines resa, om hur glädje och en positiv livssyn kom att bli hennes viktigaste byggstenar för inspiration och nytändning. Under kvällen delar Caroline med sig av sin dramatiska men fantastiska livshistoria. Livsförändringarna förde med sig mycket mer än hon kunnat ana, idag spelar hon golf på elitnivå och inspirerar andra till mer livsglädje med föreläsningen Enastående. Hon lever och hon lever för att föra ut sin mission – Fear less and live more. Vi är så glada över att ha henne hos oss!
(Text:4goodnetwork

En kväll fylld med inspiration , mod och livsöden som fyller mig med tacksamhet över att livet har gett mig och många andra prövningar som gör att vi står här idag starkare än någonsin.

THE POWER OF PASSION!

Det jag kommer att ta med mig från kvällen är Louise Hoffstens ord i låten ”Komposten ” som hon så vackert sjöng för oss under kvällen.

”Släng det gamla på komposten , låt det multna och bli jord igen, släng det gamla på komposten, så att livet kan få blomma sen”

Inspiration till låten fick hon i Afrika.

Låten ”Komposten” handlar om att slänga alla sina misslyckanden och sedan skapa någonting bra av dem. Inspirationen kommer från en resa till Afrika där Louise Hoffsten besökte ett slumområde i Nairobi.
En man kom fram och ville visa henne någonting han var väldigt stolt över.
-Han släpade med mig till en kompost och sa ”Om människor inte kan ge oss mat att äta, så kan de ge oss skräpet som de ska slänga. Ingenting är bortkastat, eftersom vi kan odla någonting nytt av det”. -Det gav mig en väldig insikt, säger Louise Hoffsten.

Det är detta ögonblick i livet som betyder så mycket för en människa på jorden som förs vidare till nästa som uttrycker sig på sitt sätt och förmedlar känslor vidare till tusentals genom sitt sätt att tolka ögonblicket.
Det är det som är så vackert.

INGENTING ÄR BORTKASTAT.

Sebastien Boudet han slänger upp en surdeg på bordet han när känslorna/ilskan/tröttheten/missnöjet osv.. väller över.
Degen knådar han sedan tills den är fylld av känslor och kroppen pustar ut och lugnet läger sig igen.

Sedan sätter han ugnen på 250 grader och in i ugnen med brödet i över en timme tills det har blivit en svart kolbit.

Då är han på bra humör igen och det gamla är borta ur sinnet.

Fear less and live more , att stå upp för sig själv, ingenting är bortkastat och there’s just no limit for what passion can do!

THE POWER OF PASSION!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s