Smörgåsar

Smörgåsar

Smörgås eller macka är en maträtt som består av minst en brödskiva med ett eller flera pålägg, till exempel ost, skinka, kaviar, leverpastej, grönsaker, marmelad, messmör, korv eller skivat kokt ägg. Ofta brer man först ett lager smör eller margarin direkt på brödet. En dubbelsmörgås, även kallad dubbelmacka eller sandwich, består av två sammanslagna brödskivor med pålägg emellan. Somliga anser vara slöseri att tvesovla, det vill säga att ha mer än en sorts pålägg (sovel) på brödet.

En smörgås kan i den svenska matkulturen ätas när som helst på dagen, till alla mål. Vanligast förekommande är det troligtvis till frukost. Till middag förekommer en smörgås bara till vissa maträtter, som t ex soppa. De flesta restauranger har bröd och smör att erbjuda till maten. Att under t ex en konferens servera en fralla med ost under förmiddagen anses i det närmaste som självklart.

Källa: Wikipedia

Här på Funny Funky Food kommer ni att få min tolkning av smörgåsar som lockar fram matlusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s